‘Zorgwinkel’ onderzoekt laagdrempelige zorg in de binnenstad

Foto: Google Maps

Roermond krijgt een pop-up-gezondheidswinkel midden in de binnenstad. Initiatiefnemer Lucien Engelen heeft laten weten dat het zogeheten exploratiecenter ‘Roermond Gezond 2030’ op vrijdag 12 mei 2023 opengaat. Het doel van de winkel is onderzoek te doen naar een betere toegang tot de gezondheidszorg.

Op het adres Steenweg 25 kan het winkelend publiek meepraten over het grootste probleem van de zorg: te weinig handen aan het bed. Steeds meer mensen worden in de nabije toekomst zorgbehoevend, maar het aantal zorgverleners groeit niet mee. In centrum Roermond Gezond 2030 werken artsen, ondernemers en wethouders samen om te onderzoeken of de toegang tot de zorg beter kan.

De druk op huisartsen en ziekenhuizen kan lichter worden door het inschakelen van aanbieders in de binnenstad, zoals apothekers. Die zouden eenvoudige medische handelingen zoals bloeddrukmeting kunnen uitvoeren. De pop-up-store gaat dit onderzoeken. Wetenschappers van de Universiteit Maastricht, het UMC en Hogeschool Zuyd gaan ook werken vanuit de pop-up-winkel.

Het exploratiecentrum in Roermond is een primeur voor Nederland; na het onderzoek in de binnenstad komt er een vervolg in de wijk de Donderberg, en in het Designer Outlet.

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven