Sociale woningbouwers Duitsland en Limburg inspireren elkaar

Wonen Zuid en HWZ op werkbezoek bij Wohnbau (foto: WZ)

Woningbouwverenigingen aan weerskanten van de Duits-Nederlandse grens hebben duidelijk verschillende opvattingen over de sociale huursector. Dat bleek op 8 mei 2023 bij een werkbezoek van de woningcorporatie Wonen Zuid en de huurdersbelangenvereniging HWZ aan collega’s in Mönchengladbach. Toch kunnen de buurlanden van elkaar leren.

Bestuurder Christian Heinen van het Duitse Wohnbau is positief over de ontmoeting: “We zijn met name geïnteresseerd in de Nederlandse aanpak op het gebied van verduurzaming en flexibel bouwen.” Ook de Nederlanders vonden de gedachtenwisseling inspirerend. Zo blijkt de Duitse woningcorporatie zelf gebouwen neer te zetten voor kinderopvang, en doen de Duitsers meer met leefgemeenschappen waar mensen samen gebruik maken van sommige ruimtes.

Huurdersbelangenvereniging HWZ en Wonen Zuid kunnen binnenkort een tegenbezoek verwachten. Hun Duitse collega’s komen later dit jaar graag kijken hoe in Nederland wordt omgegaan met verduurzaming en flexibel bouwen, zo zei Wohnbau-voorzitter Heinen.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven