Vastelaovesgeveul – In het Roermondse kerkdorp Maasniel laten ze de vastelaovendj niet zo maar voorbij gaan

 

Op zondag 14 februari organiseert de Vastelaoves Vilaasj de ‘Eerste-echte-Vastelaoves Villaasj-BINGO’.  Via een livestream op Facebook kan iedereen vanuit thuis meedoen. Met een leuk programma, kan vanaf 14.11 uur gratis meegespeeld worden voor mooie prijzen. Deelnemers moeten wel van te voren een bingokaart aanvragen.

Peter Blanckers van de Vastelaoves Villaasj:“Helemaal niets doen was voor ons geen optie”. vertelt De Villaasj is hét familie-vastelaoves-festival in Limburg en we hebben daarom gezocht naar een activiteit waaraan iedereen kan meedoen. Groot en klein, jong en oud, zoals dit op de gewone Villaasj ook het geval is. Wel hebben we dit jaar ons motto aangepast naar Belaef en sjpeel TOES mit.”

Blanckers benadrukt dat de livestream vanaf een niet toegankelijke locatie plaatsvindt. De organisatie wil geen toeloop hebben waardoor er mensen bij elkaar komen.  “Het is natuurlijk een vreemde tijd. Juist als je veel behoefte hebt om met elkaar plezier te maken, kan dat alleen vanuit thuis.

Tijdens de livestream kun je online laten zien dat je meedoet. Zodat je samen met je buren of vrienden toch nog een beetje een gezamenlijk vastelaoves-gevoel krijgt. En wie weet als de bingo een groot succes is, organiseren we die volgend jaar weer. Maar dan wel in de Villaasj in de Neelder Raadhuisstraat,” zegt hij lachend.

Binnenkort krijgen alle inwoners van Maasniel een folder met de aankondiging van de Vastelaoves Villaasj-bingo in de brievenbus. Maar aan de bingo kan iedereen meedoen, dus ook buiten Maasniel. Op de website van Vastelaovesvillaasj staat hoe je kunt deelnemen.

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven