Volgens een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail zijn er op dit moment door het slechte weer “dermate veel storingen in het hele land dat er geen trein kan rijden”. Een woordvoerster van Arriva laat weten dat het busvervoer tot nader order plat ligt. “We monitoren de situatie op de weg en zodra we onze bussen weer laten rijden, laten we dat weten.”
Gefaseerde opstart
ProRail bekijkt de komende uren of het treinverkeer na 10.00 uur wel opgestart kan worden. “De kans is groot dat we dan kiezen voor een gefaseerde opstart”, aldus de woordvoerder. Hoe die eruit ziet, kan hij nog niet zeggen. “We adviseren reizigers de reisplanner van de NS in de gaten te houden.”
Storingen
NS meldt ook dat het treinverkeer niet wordt opgestart, vanwege de vele storingen aan onder meer wissels en aan de infrastructuur. Sinds zaterdagavond is het flink gaan sneeuwen en inmiddels ligt er over een groot deel van het land een laag sneeuw.
Behalve in Limburg, blijven ook in Noord-Brabant en in delen van Zuid-Holland de Arriva-bussen voorlopig binnen. In Rotterdam en in Amsterdam rijden er minder metro’s. Busverkeer in de Zaanstreek ligt stil. Vervoerder Keolis laat zijn bussen staan in de regio’s Utrecht, Twente en IJssel-Vecht.