Torna Cultura organiseert winterconcert in Stephanuskerk in Heel

Zondag 19 december presenteert Torna Cultura om 16.00 uur een uniek WinterConcert in de  Stephanuskerk in Heel.

 

Uitvoerenden zijn Marjon Lambriks, Zangvereniging Maas- en Neergalm uit Neer o.l.v. Sylvia Berghs, fluitiste Beate Matvejeva en pianiste Dorenda Notermans.

Marjon Lambriks vierde grote successen als soliste in de grote operahuizen in Duitsland en Oostenrijk. In Nederland en Duitsland werd zij verder bekend door de vele televisieshows die ze presenteerde. Zij trad op met de grote orkesten van de wereld en concerteerde met beroemde dirigenten. Zij zong duetten met o.a. Rudolf Schock, Pavarotti en Anneliese Rothenberger. Een van haar hoogtepunten in Nederland was haar optreden in het bevrijdingsconcert van 2010 in aanwezigheid van koningin Beatrix.
Een feest om haar muzikaal te zien stralen in het WinterConcert in Heel.Dorenda Notermans
begeleidt Marjon Lambriks op de vleugel. In 2015 studeerde zij met de grootste onderscheiding af aan de ‘Luca School of Arts’ in Leuven. Naast solopianist is Dorenda ook erg actief als begeleider van gerenommeerde solisten.

Beate Matvejeva is een Letse fluitiste die bekend staat om haar muzikaliteit en liefde voor divers repertoire. Beate trad op in verschillende festivals en concerten in heel Europa. In 2016 is Beate Cum Laude afgestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht. Het communiceren van haar muziek met het publiek is haar passie. Het WinterConcert 2021 is voor de bezoekers een unieke gelegenheid om kennis te maken met haar muzikaliteit.

Zangvereniging Maas- en Neergalm uit Neer werd opgericht in 1883. Bij de viering van het 100-jarig bestaan werd het mannenkoor begiftigd met de Koninklijke Erepenning. Het koor heeft in de loop van haar lange geschiedenis veel hoogtepunten behaald op concerten in binnen- en buitenland. Het koor zingt een zeer gevarieerd repertoire, dat bestaat uit een scala van geestelijke en profane liederen. Maas- en Neergalm bestaat uit 43 enthousiast zingende leden.


Sylvia Berghs, dirigent van Zangvereniging Maas- en Neergalm uit Neer, volgde de opleiding voor orgel, piano en kerkmuziek aan het Conservatorium van Maastricht. Tevens studeerde zij koor- en orkestdirectie. Zij is bekend om haar verfijnde opvattingen over koorklank en harmonieuze programmering.

Meet & Greet

Aansluitend aan het WinterConcert is er de gelegenheid om elkaar te treffen in de foyer van het Cultureel Centrum Don Bosco, recht tegenover de Sint-Stephanuskerk. Samen met de uitvoerenden nog even nakaarten, ervaringen uitwisselen en gedag zeggen.

Praktische informatie
Datum en tijdstip

Zondag 19 december 2021, aanvang 16.00 uur

Locatie  

Stephanuskerk in Heel

Entree

€ 15,00 per persoon. Kaarten zijn te koop via Torna Cultura van  of aan de kassa op zondag 19 december. Zolang de voorraad strekt.

Coronaregels

Bij de kerk en in het Cultureel Centrum Don Bosco vindt een controle op de QR-code en identiteitsbewijs plaats.

 

Dit bericht delen:
Scroll naar top