Roermondse Watersportvereniging Nautilus luidt de Noodklok

Met het 70 jarig jubileum (1953-2023) in zicht heeft de Roermondse Watersport Nautilus aan de hand van een kleurrijk boekwerk haar geschiedenis van bijna “zeven decennia in het hart van Roermond” in woord en beeld gebracht.

Een jubileumboek voor alle leden en dat afgelopen dagen ook is aangeboden aan de beleidsbepalers van de gemeente Roermond. Het college van burgemeester en wethouders, de leden van de commissie Ruimte en natuurlijk aan de leden van de gemeenteraad.

Een prachtig informatief boekwerk met veel mooie foto’s, met een zorgelijk einde!!!!

Uit het laatste hoofdstuk blijkt dat de vereniging zich grote zorgen maakt of dat jubileum in 2023 nog wel gevierd kan worden, en zich afvraagt of het einde na bijna 70 jaar in zicht is.

Reeds meer dan een decennnia heeft de gemeente plannen tot herontwikkeling van de haven. Oorspronkelijk dat had proces voor 2018 afgerond moeten zijn, maar met het telkens opschuiven van de finale besluitvorming lijken er voorlopig nog geen knopen doorgehakt te gaan worden.

Beloften van de gemeente als “alle ligplaatsen blijven behouden” , “maak jullie maar geen zorgen, want het komt goed met Nautilus” , blijken vooralsnog loze beloftes te zijn. Al jaren kan Nautilus geen noodzakelijke investeringen doen, omdat daar geen toestemming voor wordt gegeven, en het voorzieningenniveau voor de leden dus niet met de tijd mee kan gaan. De daarvoor noodzakelijke middelen blijken inmiddels verdubbeld te zijn.

De concept-plannen van de gemeente beloven niet veel goeds en mogen mede tegen de achtergrond van de financiële situatie van Roermond als futuristisch, en buiten alle proporties bestempeld worden.
Nautilus heeft zelf al enkele malen aan de gemeente geheel op eigen kosten een voorstel voor een nieuwe havenindeling gedaan.

Nautilus blijft zich dan ook maximaal verzetten tegen een eventuele inkrimping en/of een beknotting van haar watersportvereniging. Maar vooralsnog blijft er een donkere wolk boven de toekomst van de vereniging hangen.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven