Roermond en Streetwise pakken leegstand in de binnenstad aan

Inzetten op een vitale historische binnenstad

Vanuit het programma Vitale Stad zet de gemeente Roermond in op de ontwikkeling van de binnenstad. In die visie is er onder andere aandacht voor de versterking van het kernwinkelgebied. De aanpak van Streetwise sluit hierop aan door te werken aan een beter vestigingsklimaat in samenwerking met gemeente, ondernemers, vastgoedpartijen en financiers. Dit heeft sinds de start van Streetwise in 2014 geleid tot honderden nieuwe ondernemingen in de winkelgebieden van (Zuid-)Limburg.

Begeleiding en mogelijkheden

De samenwerking tussen gemeente Roermond en Streetwise moet nieuwe kansen creëren voor ondernemerschap in de binnenstad. Zowel starters als bestaande ondernemers die willen verplaatsen of uitbreiden kunnen kosteloos gebruik maken van de ondersteuning en het netwerk van Streetwise bij de vestiging van hun zaak. Denk hierbij aan het uitwerken van het businessplan, het vinden van een geschikte locatie en huurvoorwaarden, financieringsmogelijkheden en vergunningaanvragen.

De gemeente Roermond en Streetwise roepen potentiële ondernemers op om in contact te treden over de mogelijkheden. Ondernemers die overwegen hun bedrijf te vestigen in de binnenstad van Roermond kunnen contact opnemen via de website van Streetwise.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven