Optochtvolgorde Kinjer OLS Beekdaelen bekend

Donderdag 21 maart heeft onder toeziend oog van de OLS-Federatie de loting van het Kinjer-OLS 2024 Beekdaelen plaatsgevonden. Deze is bepalend voor de volgorde waarin de 32 schoolschutterijen tijdens het Kinjer-OLS de optocht in Doenrade lopen. De kleurrijke stoet wordt donderdag 27 juni aangevoerd door de winnaar van 2023, basisschool de Kingbeek uit Grevenbicht.

 Werkgroepvoorzitter Alexandra de la Roy kondigde een aantal primeurs aan. De alom bekende artiesten John Tana en Danny Pauwels zijn geboekt en gaan de tent tijdens het Kinjer OLS op zijn kop zetten. Ook zal het OLS voor de eerste keer terug te vinden zijn op TikTok en zullen de belangrijkste momenten via live-stream te volgen zijn. De loting van het Kinjer OLS ging hierin voorop. De organisatie hoopt hiermee de Limburgse jeugd aan te spreken en aan zich te binden. De president van de OLS-Federatie, Anoesjka Koopmans, sprak haar vertrouwen uit en prees de hele OLS organisatie voor haar inzet en resultaten die in korte tijd al bereikt zijn.

Donderdag 27 juni worden de 32 deelnemende scholen, ondersteund door de schutterij in hun gemeente of dorp, welkom geheten voor het Kinjer-OLS Beekdaelen, dat die dag beschikt over een speciaal ingericht kinderdorp. Om 10.00 uur vindt de openingsceremonie plaats, met aansluitend de optocht door Doenrade. Na de middagpauze zijn vanaf 13.00 uur de schietwedstrijden op het evenemententerrein, waarna tussen 15.30 en 16.00 uur de prijsuitreiking is en ’t Ummeke aan de eindwinnaar wordt overhandigd.

Naast de schietwedstrijd tellen de volgende onderdelen mee voor ’t Ummeke: beste houding, beste bordjesdrager, beste commandant, beste tambour-maître, beste koningspaar, beste vaandeldrager en beste yell.

In het overzicht de volgorde van de 32 scholen voor deelname aan de optocht van het Kinjer-OLS Beekdaelen 2024.

OPTOCHTVOLGORDE KINJER OLS 2024
NUMMER DEELNEMERS
1 Kingbaek Grevenbicht 17 BS De Leeuwenrik
2 Hubertusschool Herten 18 De Draaiende Wieken Posterholt
3 BS Sint Martinus 19 De Verrekijker Amstenrade
4 VBS De Kei Beek 20 St. Dionysius Schinnen
5 KC Leef Kessel/Eikerwijs Kessel-eik 21 BS St. Jozef Merkelbeek
6 Bredeschool De Bron Neerbeek 22 De Kwir – Neer
7 Den Doelhof – Meijel 23 Triangel Linne
8 De Neerakker Heythuysen 24 Onder de Linden Beringe
9 BS De Sprong Oirsbeek 25 Cluster HIN Hunsel
10 Petrus Canisius Puth 26 BS In ´t park
11 De Zjwiek Roggel 27 ´t Kirkeveldsje Schimmert
12 De Kameleon & De Samensprong Grubervorst 28 Wieken Molenbeersel
13 De Driehoek, Bocholt, Belgie 29 Helibel Sint-Huilbrechts – Lille
14 Kindcentrum Altweerterheide 30 De Lemborgh Limbricht
15 De Hovenier 31 De Vlieger Kaulille
16 Gereformeerde BS Benjamin 32 De Berensprong Herkenbosch

bron:

www.ols2024.eu

Dit bericht delen:
Scroll naar boven