Informatiebijeenkomst over ondermijning

Op woensdag 27 maart 2024 vindt er een informatiebijeenkomst plaats voor inwoners en ondernemers in het buitengebied. Deze bijeenkomst staat in het teken van het bestrijden van ondermijnende criminaliteit en het bevorderen van een veilig woon- en werkklimaat in onze gemeente. De avond vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Heythuysen en duurt van 19.30u tot 21.30u. Inloop vanaf 19.00 uur. Op interactieve wijze worden de aanwezigen voorgelicht over de vormen van ondermijning, hoe deze te herkennen zijn en wat vervolgens te doen.

Van ondermijnende criminaliteit is sprake als de onderwereld verweven raakt met de bovenwereld. Dit gebeurt vaak onopvallend, maar recht onder onze neus. De bijeenkomst biedt een interessant kijkje ‘achter de schermen’. Deelnemers komen erachter hoe een drugslab of hennepplantage er uitziet en ruikt. De wijkagent vertelt ervaringen uit de praktijk. Er wordt uitleg gegeven over het van start gaan van een werkgroep Aanpak Veilig Buitengebied.

Burgemeester Désirée Schmalschläger (Veiligheid): “Voor het werken aan de veiligheid in het buitengebied is het belangrijk te weten wat er speelt. Wie weten dit beter dan de inwoners en ondernemers van dit buitengebied. 
Graag werken we samen aan een veilig buitengebied waarbij ook uitleg wordt gegeven over de start van een werkgroep Aanpak Veilig Buitengebied.
Heb je zorgen of tips of wil je meer weten en vind je veiligheid in het buitengebied belangrijk, grijp dan deze kans en kom naar de bijeenkomst.”

Aanmelden

Aanmelden voor de Kiek Oet Bijeenkomst kan via onderstaande link. Hier vindt u ook meer informatie. Deze avond wordt georganiseerd door de gemeente Leudal en Platform Veilig Ondernemen Limburg.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven