Kunst en cultuur in laatste weekend september: Art@Aldenghoor

Art@Aldenghoor is een expositie en kunstverkoop van een bijzondere selectie van eigentijdse kunst op een historische locatie. Drie volle dagen met internationale kunst van impact in het Limburgse Haelen.

Kunst

De expositie en kunstverkoop bevat een verscheidenheid aan kunstvormen en materialen. Schilderijen, keramiek, sculpturen en meubels. Uitbundige, kleurrijke street-art matcht met ingetogen stillevens. De gekozen kunstenaarsgroep bestaat uit: Lars de Baat, Wilma van Duuren, Inez Bosker, Jos Dirix en Marko Milic uit Slovenia. Samen, de makers van autonome beeldende kunst als ook van functionele kunst. Passend in deze diversiteit zijn twee kunstenaars twintigers en drie ouder in leeftijd. De gezamenlijke waarde zit in de kwaliteit van ieders ambacht en verbeeldingskracht. Het geheel een verrassend, opmerkelijke verbinding van niveau.

Kasteel
‘De geselecteerde kunst past als gegoten bij kasteel Aldenghoor. Overal op deze locatie zijn tijdsbesef en natuur voelbaar aanwezig’, aldus initiatiefneemster Kiki Dirix. ‘Beide elementen zijn veelal inspiratie voor deze kunstenaars.’

Culturele manifestatie

Zaterdag- en zondagmiddag vult een vijfkoppige jazzband de kunstzinnige belevenis met jazzy klanken. De topformatie ‘Back to Jazz ‘ brengt de sfeer van oude jazz-kelders tot leven in jazzmuziek die zowel oud als nieuw publiek aanspreekt.

Dus, iedereen die zijn hart wil ophalen aan kunst en cultuur, bijeengebracht door een jonge organisatie, bijzondere kunst wil zien of kopen van jonge of juist ervaren kunstenaars, in de ambiance van het kasteel en lekkere jazzmuziek: be there!

Art@Aldenghoor is op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 september en is vrij toegankelijk. Drie dagen van 10.00 uur tot 18.00 uur.Kasteel Aldenghoor, Kasteellaan 11 Haelen.

Dit bericht delen:
Scroll naar top