Roermond – ExcursiecBomen in verstilde rust op begraafplaats uit 1785

In 2021 organiseren IVN en partnerorganisaties van september tot en met novemberin de vijf Limburgse IVN-regio’s het Bomenfestival Limburg. Met dit festival ontdek je wat je zelf kunt doen om een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit in jouw omgeving. Door verhalen over bomen en uiteenlopende activiteiten beleef je hoe leuk, interessant, bijzonder én belangrijk de natuur is. 

Op zondag 19 september wordt in het kader van het Bomenfestival als onderdeel van de estafettes door Heel een bijzondere excursie gehouden op het Oude Kerkhof in Roermond, in de volksmond d’n Aaje Kirkhof.

Sinds 1860 mogen er bomen geplant worden op het Oude Kerkhof in Roermond. Aan de Beukenlaan staan negen rode beuken van omstreeks 1910 en nog acht rode beuken op diverse plaatsen.

Ondek de mooi bomen op d’n Aaje Kirkhof met de gidsen Willemiek van Deutekom en Wilbert Dekker.

Vooraf aanmelden is verplicht: w.dekker1@home.nl

Corona

Tijdens het Bomenfestival wordt er uiteraard rekening gehouden met de dan geldende corona-maatregelen. Bij iedere activiteit worden de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Let op: voor een aantal activiteiten kan deelnemen alleen door je vooraf aan te melden. Bekijk het programma en geef je op door een mail te sturen naar de contactpersoon van de activiteit.

Dit bericht delen:
Scroll naar top