Wethouder Snijckers heropent Maas Binnenvaartmuseum

Afgelopen vrijdag heropende Wethouder Tim Snijckers van de gemeente Maasgouw het geheel vernieuwde Maas Binnenvaartmuseum in Maasbracht. ML5  was daarbij aanwezig en sprak onder andere met voorzitter Ton Forschelen en wethouder Tim Snijckers.

Gedurende de afgelopen jaren is er fors geïnvesteerd in fysieke aanpassingen en uitbreidingen van het Maas
Binnenvaartmuseum. Er is een nieuwe collectie toegevoegd over de zand- en grindwinning in Limburg, er is een
uitkijkpunt over de haven gerealiseerd in de vorm van een stuurhut van een binnenvaartschip en er is een nieuwe
aanlegsteiger van 40 meter voor het museum neergelegd waar plaats is voor historische vaartuigen. Daarnaast is de basiscollectie gereorganiseerd en wordt deze op een hedendaagse manier tentoongesteld.

Bovendien is in de buitenruimte een deel van het raderwerk van sluis Limmel opgenomen als item op te bezichtigen en symboliseert hiermee het ‘einde van het Julianakanaal’. De investeringen werden mede mogelijk gemaakt door forse financiële bijdragen van Provincie Limburg, Gemeente Maasgouw en Maasgrind B.V.

Op vrijdag 10 september aanstaande wordt het museum officieel heropend vanaf 15.00 uur. De openingshandeling wordt verricht wethouder Snijckers namens Gemeente Maasgouw en Michiel Dankers namens Maasgrind B.V.

Open dagen

Op 11 en 12 september zijn er open dagen 11.00 tot 17.00 uur en is het museum voor iedereen gratis toegankelijk. Tijdens de open dagen is het mogelijk om tegen gereduceerd tarief een rondvaart te maken met de elektrische
rondvaartboot ‘De Gouverneur van Limburg’. Bovendien zijn de tjalk ‘Nooit Volmaakt’ en de sleepboot ‘Limburgia’, beide historische vaartuigen, te bezichtigen.

Nederlands Museumregister

In april van dit jaar werd het Maas Binnenvaartmuseum opgenomen in het Nederlands museumregister. ML5 maakte van deze voor het Binnenvaartmuseum belangrijke gebeurtenis een uitgebreide reportage.

 

Dit bericht delen:
Scroll naar top