Vrijwilligers in Roermond actief tijdens Maas Cleanup

Diverse betrokken inwoners kwamen zaterdag 14 augustus naar de Maasoevers in Roermond om gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken naar aanleiding van het hoogwater. Grote groepen vrijwilligers bundelden de krachten om afval te verzamelen dat op de oevers was blijven liggen. Zo ook bij de door de Rijkswaterstaat en gemeente Roermond gezamenlijk georganiseerde opruimactie bij één van de Maasplassen. Wethouder Rens Evers (klimaat) hielp een handje mee en bedankte de vrijwilligers voor hun inzet.

Op meerdere locaties in Roermond werd die dag afval opgeruimd, variërend van plastic en huishoudelijk afval tot campingafval en materialen die afkomstig zijn uit de bouw. De vrijwilligers hebben samen heel wat containers gevuld. Het water en de oevers zijn alweer een stuk schoner.

Maas Cleanup is een initiatief van IVN en vertegenwoordigers van het Limburgs bedrijfsleven. De komende maanden worden er nog meer acties georganiseerd in de provincie. Bekijk de initiatieven op de website van Maas Cleanup.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven