Video verslag – militaire oefening rondom kerkdorpen Heel en Panheel;

De militairen van het Korps Nationale Reserve oefenden op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei in en rond de kerkdorpen Heel en Panheel.

Het ging om een oefening die bestond uit het bewaken en beveiligen van de sluiscomplexen van beiden Maasdorpen en het gebied eromheen.

Ml5 was erbij en maakte een uitvoerige reportage!

Aanvullende informatie

Het Korps Nationale Reserve heeft als hoofdtaak het bewaken en beveiligen van nationaal grondgebied en het ondersteunen van civiele en niet-civiele autoriteiten als daar de noodzaak toe bestaat. Zo is het Korps verleden jaar nog op diverse locaties in Limburg ingezet in de strijd tegen het hoogwater.

Om de kennis en vaardigheden op peil te houden oefent het Korps regelmatig binnen, maar ook buiten de kazernepoorten. Daarbij worden diverse scenario’s opgevoerd om de manschappen en hun commandanten goed voor te bereiden op hun taak. Op 20 en 21 mei as. zullen de militairen van de Echo-compagnie bij de sluiscomplexen Heel en Panheel oefenen en bij momenten met name in het centrum van Heel aanwezig zijn. Gedurende deze oefening kunnen daarbij in en rondom Panheel en Heel militaire patrouilles te voet, maar ook met militaire voertuigen te zien zijn.

Dit bericht delen:
Scroll naar top