Video – Herhaling serie: “Waat is Vastelaovendj” door CV Onger ‘t Viaduct uit Maasbracht

Op de elfde van de elfde start traditiegetrouw om 11.11 uur de Vastelaovendj in Limburg. Dit jaar zou het evenement voor de eerste gehouden worden op het Stationsplein in Roermond in samenwerking tussen de Sjeng Kraft Kompenei en de Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul. Vanwege de Coronaperikelen kan het evenement geen doorgang vinden.

Als dé vastelaovesomroep voor Roermond, Beesel, Maasgouw en Leudal willen we de elfde van de elfde niet onopgemerkt voorbij laten gaan en zenden wij een herhaling uit de komende dagen op TV en via onze website en sociale media van de serie “Waat is Vastelaovendj”.

Deze serie is gemaakt door de carnavalsvereniging Onger ‘t Viaduct uit Maasbracht in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg, Provincie Limburg en enkele basisscholen uit de regio en de gemeente Maasgouw. Initiatiefnemer en Vorst van Carnavalsvereniging Onger ’t Viaduct, Martijn Bours: “We willen vooral laten zien hoe leuk het samen vieren van Vastelaovend kan zijn en dat we ontzettend trots mogen zijn op dit mooie volksfeest”. Waar komt vastelaovend vandaan en waarom wordt het gevierd? Waar komt het verkleden vandaan? Vastelaovesmuziek met Joekskapellen en Zaate Hermeniekes, buutteredners, praalwagens en meer wordt in drie afleveringen van 15 minuten uit de doeken gedaan.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven