Verrassende theatervoorstellingen tijdens Limburg Festival

Wandelend langs zes mini-voorstellingen in Grathem en Heel

Tijdens het Limburg Festival duiken op verrassende plekken in Midden-Limburg theatervoorstellingen op. Zo verandert een groenstrook langs het kanaal Wessem-Nederweert bij Panheel tot een blues-café en wordt een oude kippenstal bij een boer in Grathem omgebouwd tot minitheater. Zes professionele (Limburgse) gezelschappen zorgen dit jaar voor de invulling van de wandeltheatertocht Ode aan Onvoorspelbaarheid. Publiek kan vanaf 10.30 uur starten op een van de twee startlocaties: zaal Geraats in Grathem of koffieterras De Tump in Heel, de route is in totaal 10 kilometer en voert in en door Grathem en (Pan)Heel.

In het buurtspeeltuintje van Panheel aan de Zandveldweg treden dansers Soraya Groznik, Kenji Hendriks, rapartiesten Brohlin Coumans en Kim Lee Wong, zangeres Lotte Slangen en acteur-danser Quensley Coster. Zij brengen als ‘Nieuwe Helden Next Level Roermond’ de voorstelling ‘Binnenplaats’ over de zoektocht naar o.a. moed vinden, waar deze in je schoenen zakt. Uit Echt komt theatermaker Noah Janssen die met Emma van den Elshout in een oude kippenstal bij een boer in Grathem optreedt. Zij bouwen speciaal voor Ode een oude kippenschuur om tot slaapkamer waar dromen werkelijkheid worden.

Dansers Louise Boteille (Venlo) en Annefloor Imhoff zijn te vinden op de binnenplaats van een agrariër in Heel, waar de twee dansers met hun voorstelling No Exit laten zien hoe moeilijk het is om uit de vicieuze cirkel te komen waar mensen soms inzitten. Een andere verrassende ontmoeting komt dit jaar uit de koker van Pop in Limburg die het muzikale duo Barn & Belle tipten voor Ode aan Onvoorspelbaarheid. Zij brengen hun liedjes langs het kanaal Wessem – Nederweert ten gehore. En last but zeker not least: de Vlaamse radio- en theatermaker Kenneth Berth die langs een rotonde in Heel optreedt …

Bij het Kruiskapel in Grathem brengen Elise Kuiper en drie Oekraïnse vrouwen een bijzondere ode aan hun verlies. ‘Ode aan Onvoorspelbaarheid’ is op donderdag 17 augustus 2023.

Meer info: www.limburgfestival.nl/ode-aan-de-grens

Dit bericht delen:
Scroll naar boven