Veiligheidsmonitor van start in Roermond

In Roermond zijn ruim 7.000 willekeurig gekozen inwoners uitgenodigd per brief om deel te nemen aan de ‘veiligheidsmonitor’. De veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie bij u in de buurt. De gemeente gebruikt uw antwoorden om beter beleid te maken voor veiligere buurten.
Het onderzoek wordt in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid uitgevoerd door I&O Research en het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek).

Heeft u de uitnodiging gekregen? Dan rekent de gemeente op uw deelname!
De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek bij het maken van beter beleid voor veiligere buurten. Voor de betrouwbaarheid van het onderzoek is het van belang dat zoveel mogelijk inwoners die een uitnodigingsbrief ontvangen, meedoen aan het onderzoek. Via de veiligheidsmonitor geeft u de gemeente de informatie die zij nodig hebben om de gemeente veiliger en mooier te maken. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt.De uitkomsten zijn niet terug te leiden naar personen. De resultaten worden niet voor commerciële doelen gebruikt. Het onderzoek begint rond half augustus.
Deelname aan het onderzoek kan via internet. In de brief staat een unieke inlogcode waarmee u kunt inloggen op de vragenlijst. Het onderzoek is in de afgelopen jaren al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd. De resultaten worden in maart 2024 verwacht.

Heeft u vragen over het onderzoek?
Dan kunt u bellen met de helpdesk van I&O Research: (0800) 0191. U kunt ook mailen naar veilig@ioresearch.nl.

Bron: Gemeente Roermond

Dit bericht delen:
Scroll naar boven