Veerpontjes varen opnieuw vanaf 1 juli

Nu de grens weer open is, worden alle voorbereidingen getroffen om de veerponten op de Maas terug te laten varen vanaf 1 juli 2020. Om de oversteek voor iedereen op een veilige manier te laten verlopen, zullen gebruikers wel enkele maatregelen in acht moeten nemen.

In lijn van de maatregelen op het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht als je je op het veerpont begeeft. Op het veerpont zelf is 1,5m afstand namelijk niet mogelijk. Wie geen mondmasker bijheeft, kan er eentje aanschaffen op het veerpont. Door gepast te betalen wordt fysiek contact met de veerman zoveel mogelijk vermeden. Op de veerstoepen aanschuiven gebeurt met  1,5 m afstand. Door de nodige infoborden en lijnen op de veerstoepen wordt een vlotte start verwacht. De kostprijs voor een overzet blijft onveranderd: 1,20 euro per rit – 6 euro voor een tienrittenkaart.

Dienstregeling veerponten 2020: vanaf 1 juli

Om het RivierPark Maasvallei echt grensoverschrijdend te verkennen, kan je tijdens een fietstocht of een lange wandeling gebruik maken van de fiets- en voetveren. Een tripje met één van de charmante veerpontjes naar de overzijde van de Maas brengt je onmiddellijk in vakantiestemming. Zo kan je leuke verbindingen maken tussen de verschillende Maasdorpjes en natuurgebieden.

Er zijn vier veerpontjes in het RivierPark Maasvallei: één groot veer dat ook toegankelijk is voor autoverkeer en drie fiets- en voetveren. Deze laatste zullen vanaf 1 juli opnieuw in dienst gaan.

Veerpont Ophoven (B) – Ohé en Laak (NL): President Willy Claes

Veerpont president Willy Claes
  • Openingstijden:
    Mei en september: van 10 uur tot 19 uur
    Juni- juli- augustus: van 10 uur tot 20 uur
    oktober: enkel weekends van 10 uur tot 18 uur
  • Kostprijs: 1,20 euro per overzet. 10-rittenkaart: 6 euro.
  • Fietsroutenetwerk: tussen fietsknooppunten 22 en 01

Veerpont Rotem (BE) – Grevenbicht (NL): ‘t Veerke

Veerpont 'T Veerke
  • Openingstijden:
    Mei en september: van 10 uur tot 19 uur
    ​Juni- juli- augustus: van 10 uur tot 20 uur
    oktober: enkel weekends van 10 uur tot 18 uur
  • Kostprijs: 1,20 euro per overzet. 10-rittenkaart: 6 euro.
  • Fietsroutenetwerk: tussen fietsknooppunten 49 en 19

Veerpont Uikhoven (BE) – Geulle (NL): Jung II

Veerpont Uikhoven
  • Openingstijden: ​
    Mei en september: van 10 uur tot 19 uur
    ​Juni- juli- augustus: van 10 uur tot 20 uur
    oktober: enkel weekends van 10 uur tot 18 uur
  • Kostprijs: 1,20 euro per overzet. 10-rittenkaart: 6 euro.
  • Fietsroutenetwerk: tussen fietsknooppunten 52 en 17

Veerpont Meeswijk (BE) – Berg a/d Maas: Haol euver II (autoveerpont)

  • Openingstijden: heel het jaar open van 7 uur tot 21.30 uur (van 16 juni tot 15 september open tot 23 uur).
  • Kostprijs: Gratis voor voetgangers en fietsers. Gemotoriseerde voertuigen tegen betaling.
  • Fietsroutenetwerk: tussen fietsknooppunten 50 en 27

Win een boottocht!

Als je een kaartje koopt voor de overzet van één van de drie fiets-en voetveren van het RivierPark Maasvallei maak je kans op een leuke boottocht. Op alle nieuwe tickets, zowel de één-beurt als de 10-ritten zal een unieke code staan. Met deze code kan je iedere maand een leuke boottocht winnen op de Maas bij Rederij Stiphout in Maastricht aangeboden door Fransbergen Recreatie & Toerisme BV. Je houdt dus best je ticketje bij.

Op het einde van iedere maand wordt via een loting de winnaar bekendgemaakt. Check je code op www.rondjemethetpontje.nl of de facebookwebsite van RivierPark Maasvallei.

Veel succes!

Belangrijk! 10 – rittenkaarten veerponten

Enkel de 10 – rittenkaarten van het RivierPark Maasvallei van 2019-2022 zijn geldig als overzetbewijzen. Een 10 – rittenkaart is geldig op alle drie de fiets- en voetveerponten.

Opgelet!

De Maas is een grillige regenrivier waardoor de waterstand in de rivier regelmatig verandert. Bij hoog én laag water (droogte) kunnen de veerponten soms niet varen. Vervelend voor je fietstocht, maar geweldige natuurfenomenen om te gaan bekijken in het RivierPark. We proberen de laatste stand van zaken zoveel mogelijk aan te kondigen op onze Facebookpagina RivierPark 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven