Woensdag 16 maart 2022, in De Bombardon in Heythuysen, aanvang 21.30 uur

Op woensdag 16 maart a.s. kunnen kiezers tot 21.00 uur in één van de vele stembureaus hun stem uitbrengen voor de verkiezing van een nieuwe gemeenteraad van Leudal.

Daarna worden de stemmen geteld.

Burgemeester mevrouw D. Schmalschläger zal tijdens een openbare bijeenkomst in de grote zaal van gemeenschapshuis De Bombardon, St. Antoniusstraat 2 in Heythuysen de uitslagen officieus bekendmaken. De deuren van de zaal gaan om 21.30 uur open.

Al kort na 21.30 uur zal de burgemeester enkele uitslagen bekendmaken. Dat gaat dan nog niet over de eindtotalen per kandidatenlijst van deze verkiezing en het betreft ook geen prognose van de einduitslag. Het gaat op dat moment alleen over de totalen van de op maandag 14 en dinsdag 15 maart uitgebrachte zogenoemde vroeg-stemmen.

Naar verwachting zal de burgemeester tussen 22.00 en 23.00 uur, per stembureau, de officieuze uitslagen bekendmaken van de op woensdag 16 in álle 23 stembureaus uitgebrachte stemmen. Het gaat hier om het totaal per kandidatenlijst (niet per kandidaat). Aan de hand van deze uitslagen kan worden berekend hoeveel zetels elk van de 6 kandidatenlijsten hebben weten te bemachtigen.

De uitslagen zijn die avond onder voorbehoud, pas op maandag 21 maart, om 10.00 uur, stelt het hoofdstembureau van de gemeente, in een openbare zitting in de raadzaal van het gemeentehuis, de einduitslag officieel vast.

De stemmen die per kandidaat zijn uitgebracht worden door de gemeente op donderdag 17 maart bekendgemaakt via de gemeentelijke website www.leudal.nl/verkiezingen.

Omroep ML5ML5 heeft tijdens de uitslagenavond een live tv-programma waarin de uitslagen worden gevolgd en besproken in een soort talkshow. Daarin komt niet alleen Leudal aan de orde maar komen ook de twee andere gemeenten in haar uitzendgebied in beeld: Maasgouw + Roermond.

Meer informatie hierover is te beluisteren in de onderstaande video.