CDA vraagt minister I&W om een oplossing trillingshinder Roertunnel

Nu het rapport van Movares uitgewezen heeft dat ruim 110 woningen trillingshinder ondervinden vanuit de Roertunnel, is dat voor het CDA Roermond – dat ook al twee keer eerder schriftelijke vragen stelde in de gemeenteraad van Roermond – aanleiding geweest contact te zoeken met de Tweede Kamerfractie, in het bijzonder de Kamerleden Mustafa Amhaouch en Harry van der Molen.

Afgelopen zaterdag heeft Kamerlid Mustafa Amhaouch een bezoek gebracht aan het gebied waar de getroffen woningen liggen onder begeleiding van de Roermondse CDA fractievoorzitter Marc Breugelmans (zie foto).

Op verzoek van de Roermondse raadsfractie hebben beide Kamerleden schriftelijke vragen gesteld aan de minister van I&W over de actuele situatie rondom de tunnel. De CDA-fracties in zowel de Tweede Kamer als de gemeenteraad zijn van mening dat het Rijk verantwoordelijkheid heeft om de laagfrequent geluid problematiek van de Roertunnel op te lossen en in deze de regierol actief op moet pakken. Een oplossing hoeft dan ook niet lang op zich te laten wachten.

Marc Breugelmans is blij met de ondersteuning vanuit de Tweede Kamer fractie: “Het mag niet zo zijn dat, nu juristen zich over de verantwoordelijkheidsvraag buigen, de oplossing nog langer op zich laat wachten. Omwonenden ervaren dagelijks hinder, dat duurt nu al meer dan vijf jaar. Het is terecht dat zij willen weten wanneer er nu daadwerkelijk actie wordt ondernomen. Volgend jaar vindt er groot onderhoud aan de tunnels plaats. Voor het CDA is dat de uiterste termijn waarop het probleem moet zijn opgelost. Het Rijk moet nu haar verantwoordelijkheid nemen!”

Kamerlid Mustafa Amhaouch is het daarmee eens. “Overlast door laagfrequente geluiden speelt op veel meer plaatsen. Ook langs het spoor. Het Rijk is hier aan zet. Wij vragen de minister van I&W nu om dit ook vast te leggen in een wettelijk normenkader. De mensen in Roermond verdienen een oplossing op de korte termijn. Terecht dat het CDA Roermond hier nu aandacht voor vraagt.”

Dit bericht delen:
Scroll naar boven