Toekomst voor voormalig gemeentehuis en Rabobankgebouw

Respectivelijk zes en tien partijen hebben een plan met bod ingediend naar aanleiding van de marktconsultatie voor het voormalig gemeentehuis, gelegen aan het Raadhuisplein 1 te Haelen en het voormalige Rabobankgebouw, gelegen aan de Dorpstraat 51 te Heythuysen.  Na een uitgebreide selectieprocedure wordt het voormalig gemeentehuis gegund aan SDVA Vastgoed en het voormalige Rabobankgebouw aan Smivers BV.

De volgende stap is dat de initiatiefnemers een verdere uitwerking doen en een goede ruimtelijke onderbouwing aanleveren, waardoor beoordeeld kan worden of sprake is van een plan dat ruimtelijk aanvaardbaar is en waarvoor – eventueel onder voorwaarden – een omgevingsvergunning kan worden verleend. Onderdeel van deze stap is ook het opstellen van een koopovereenkomst en het voeren van een omgevingsdialoog.

Goede balans
Wethouder Michel Graef: “Het feit dat we het voormalig gemeentehuis en Rabobankgebouw kunnen gaan verkopen is een positieve ontwikkeling. De winnende plannen kenmerken zich door een goede balans tussen het aanpakken van verloedering, het realiseren van woningen en het opwaarderen van de dorpscentra. We zien de toekomstige ontwikkeling van de panden met deze partijen met vertrouwen tegemoet.”

Dit bericht delen:
Scroll naar top