Seniorvriendelijk Roermond organiseert Doe Mee weken

Onder het motto ‘DOE MEE!’ organiseert  het Roermondse ‘Seniorvriendelijk’ diverse activiteiten voor senioren in Roermond. Van 17 september tot en met 12 oktober kunnen senioren deelnemen aan meer dan 40 activiteiten op verschillende locaties in Roermond.

Doe Mee weken
De Doe Mee weken zijn geïnspireerd door de landelijke ‘Week tegen Eenzaamheid’, de ‘Dag van de Ouderen en Wereld Alzheimer Dag’. In Roermond doet iedereen mee. Daarom vinden er vier weken lang verschillende activiteiten plaats in Roermond, speciaal voor senioren. Het aanbod loopt uiteen van een muzikale dansmiddag of een creatieve ‘schilderworkshop’ tot een heerlijk driegangendiner en een gezellige stadswandeling.

Bent u liever informatief bezig of wilt u andere mensen ontmoeten? Ook dat kan! Kijk voor meer informatie en het actuele overzicht van activiteiten op www.roermond.nl/seniorvriendelijkroermond.

Feestelijke opening
Op zaterdag 17 september werden de ‘Doe Mee’ weken feestelijk geopend door wethouder Marianne Smitsmans en professor Frans Verhey. ‘’Wat zo mooi is dat er diverse activiteiten plaatsvinden in verschillende wijken van Roermond. In onze stad gebeurt meer dan veel mensen weten. Met de Doe Mee Weken willen we vooral de senioren inspireren om mee te (blijven) doen. Hoe fijn is het om andere mensen te ontmoeten. Doe mee, maak het mee!’’, aldus wethouder Smitsmans.
De opening vond plaats in ‘t Paradies en werd begeleid met muziek en dans door verschillende organisaties en verenigingen uit Roermond.

Seniorvriendelijk Roermond
In een seniorvriendelijke gemeente maken senioren onderdeel uit van de samenleving en houdt de omgeving rekening met inwoners met een beperking. ‘Seniorvriendelijk Roermond’ is een netwerk van inwoners en organisaties, die zich inzetten voor een gemeente waar senioren gewaardeerd worden om hun ervaringen, kwaliteiten en talenten.

Dit bericht delen:
Scroll naar top