Subsidieregeling Reductie Energie Maasgouw

Woningeigenaren in Maasgouw kunnen eenmalig 70 euro subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Het gaat om een tegemoetkoming in bijvoorbeeld de aanschaf van een waterbesparende douchekop, leidingisolatie, radiatorfolie, radiatorventilator of een CV-inregelkit. Een combinatie van verschillende maatregelen mag ook.

Waarom deze regeling?
De overheid heeft de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) geïntroduceerd. Het doel van deze regeling is het verminderen van de CO2-uitstoot door het treffen van eenvoudige energiebesparende maatregelen. Ook de gemeente Maasgouw heeft een aanvraag gedaan voor deze regeling. En deze toegekend gekregen. Er is in totaal 70.000 euro beschikbaar, verdeeld over 1.000 huishoudens elk met een tegemoetkoming van 70 euro.

Voor het aanvragen van de subsidie is een eenvoudig online aanvraag formulier beschikbaar. Het aanvragen van de subsidie is vanaf nu mogelijk tot met uiterlijk 31 december 2020. Wanneer het subsidiebudget eerder op is, zijn aanvragen niet meer mogelijk.

Om subsidie te kunnen aanvragen moeten de maatregelen eerst zijn betaald en uitgevoerd. Subsidie kan worden aangevraagd via rre.duurzaambouwloket.nl.

Verder heeft de Coöperatie Duurzaam Maasgouw enkele kortingsacties georganiseerd rondom energiebesparende artikelen. Deze zijn te vinden via www.duurzaammaasgouw.nl.

Dit bericht delen:
Scroll naar top