Start nieuwbouwproject in volkswijk de Kemp in Roermond

Donderdag 28 maart viert Wonen Zuid, samen met (oud)bewoners, de aannemer en de gemeente Roermond, de start van het nieuwbouwproject in de volkswijk De Kemp in Roermond. Op dit moment wordt volop gesloopt in de Floresstraat, een deel van de Kempweg en de Celebesstraat. In deze en een aantal aangrenzende straten worden in totaal 126 oude, naoorlogse arbeiderswoningen gesloopt.  124 nieuwbouwwoningen komen hiervoor in de plaats.

Deze oude volkswijk wordt de komende twee jaar nieuw leven ingeblazen. Er zullen  energiezuinige, duurzame en comfortabele woningen worden gebouwd. Deels levensloopbestendige – en deels eengezinswoningen. Daarmee is het streven  dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen wijk kunnen blijven wonen. Iets dat voor de bewoners van de Kemp heel erg belangrijk is. Veel bewoners, die tijdelijk ergens anders (gaan) wonen, keren namelijk terug in hun wijk als de nieuwbouw klaar is.

Van een van de te slopen huizen aan de Floresstraat wordt door wethouder Franssen en wethouder Van Rey een gevelsteen verwijderd die – als herinnering aan de oude wijk – in het nieuwbouwproject een nieuw plekje krijgt.

Daarnaast wordt het boekje “Achterom is kermis, verhalen over de Kemp” gepresenteerd. Dit boekje is tot stand gekomen met hulp van (oud)bewoners en organisaties uit de Kemp en is bedoeld als aandenken voor zowel terugkerende als nieuwe bewoners van de wijk.

bron: Wonen Zuid

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven