Start kaartverkoop muziektheater Cuypers

Vandaag start de voorverkoop van de kaarten voor het muziektheater Cuypers dat van 9 tot en met 13 maart 2021 in het Theaterhotel De Oranjerie zal worden opgevoerd. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Theaterhotel de Oranjerie.

De naam van de beroemde rijksbouwmeester Pierre Cuypers is onlosmakelijk verbonden aan Roermond. Hij is er geboren, bracht een groot deel van zijn carrière door in deze stad en zijn grafmonument staat op het Oude Kerkhof. Als architect is Cuypers verantwoordelijk voor de bouw van vele kerken in Nederland. Hiernaast is hij bekend van onder andere het Rijksmuseum, het Centraal Station in Amsterdam en Kasteel de Haar in Haarzuilens. In Roermond kennen we hem van zijn woonhuis en werkplaats, nu het museum Cuypershuis en van de restauratie van de Munsterkerk.

Maar wie is de man achter het standbeeld dat bij de Munsterkerk staat? Het Cuypersbeeld neemt ons mee als de ‘geis’ (geest, geweten van Cuypers) naar het roerige leven van Pierre. Naast zijn karakter als perfectionistische architect, gaat het om de mens achter het werk en zijn rol als vader. Met veel zang en dans in een bijna abstract minimalistisch vormgegeven decor, komt het bevlogen leven van Cuypers tot leven. Na het zien van deze voorstelling krijgt een wandeling langs standbeeld van Cuypers of een bezoek aan één van zijn bouwwerken een compleet nieuwe dimensie.

Muziektheater Cuypers wordt gespeeld door professionals en amateurs. Een combinatie die in Roermond eerder tot succesvolle producties leidde. De tekst is geschreven door Ton Nizet, de muziek van Ron Antens. Regisseur is Bart Segers. Pierre Cuypers overleed 100 jaar geleden en 2021 is uitgeroepen tot het Cuypersjaar. Het Muziektheater Cuypers is de afsluiting van dit jaar.

Meer weten over het muziektheater Cuypers of het Cuypersjaar 2021 lees een van de onderstaande berichten

Hoofdrolspelers Muziektheater Cuypers tekenen officieel het contract

Wouter van der Horst speelt hoofdrol in muziektheater Pierre Cuypers

Uitvoering Muziektheater Cuypers verplaatst naar 2022

Cast Muziektheater Cuypers bijna compleet

Video Audities Muziektheater Cuypers Roermond 2020

Audities Muziektheater Cuypers

Ron Antens muzikale leider Muziektheater Cuypers

Audities Muziektheater Cuypers van start

Roermond – Voorlopig programma Cuypersjaar 2021 is bekend

Kick-off video Cuypersjaar 2021 Roermond

Roermond – 2021 wordt hét Cuypersjaar voor Roermond: “De stad eert zijn bekendste inwoner: architect Pierre Cuypers”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven