Audities Muziektheater Cuypers Roermond 2020

In Roermond wordt achter de schermen gewerkt aan een muziekproductie over de beroemde bouwmeester Pierre Cuypers. In 2021 is het honderd jaar geleden dat Cuypers is overleden. Een mooie gelegenheid voor Roermond om dat jaar uit te roepen tot Cuypersjaar. Met als hoogtepunt het Muziektheater Cuypers. Eind december 2021 is de uitvoering in Theaterhotel De Oranjerie. Gisteren vonden de live audities voor deze productie plaats.

Het Muziektheater Cuypers gaat verder dan zijn beroemde bouwwerken. Naast zijn karakter als perfectionistische architect, gaat het om de mens achter het werk en zijn rol als vader

Bart Segers is verantwoordelijk voor de regie van de productie. “In een bijna abstract minimalistisch vormgeven decor komt het bevlogen leven van Cuypers tot leven”, zegt hij.  “Met veel zang en dans wordt het een dynamisch stuk. En wat ontzettend leuk is, er is ook een link naar het heden”. Het verhaal en de liedteksten zijn geschreven door Ton Nizet. De muziek is gecomponeerd door Ron Antens.

ML5 was bij de audities aanwezig en maakte hiervan de volgende uitvoerige reportage.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven