Roggel dorp van de maand oktober 2023

Na Hunsel, Haelen, Heibloem, Ell en Nunhem is het in oktober de beurt aan Roggel om dorp van de maand te zijn! Medewerkers van de gemeente Leudal staan dan klaar om verschillende werkzaamheden aan te pakken in de openbare ruimte, die wenselijk zijn voor inwoners. Uiteindelijk komen alle kernen aan de beurt. Roggel is het laatste dorp van dit jaar. In het voorjaar van 2024 is het de beurt aan een nieuwe kern om dorp van de maand te zijn.

Het opknappen van bankjes en vuilnisbakken, het rechtzetten van verkeersborden, onkruid verwijderen, vegen en speelvoorzieningen nakijken is slechts een greep uit de diverse taken die op het programma staan. De werkzaamheden in de openbare ruimte lopen, naast de werkzaamheden in het dorp van de maand, natuurlijk ook gewoon door in alle andere kernen!

Bezoekerscentrum

Net als in de andere dorpen zal de ‘schaftwagen’ ook in Roggel te vinden zijn. De schaftwagen fungeert als bezoekerscentrum. Mensen kunnen hier op gezette tijden aankloppen met werkzaamheden die ze graag in de buitenruimte van Roggel uitgevoerd zien. Ook zal vanuit de schaftwagen informatie gedeeld worden over relevante onderwerpen waar inwoners mee te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan het aanplanten van extra bomen, energiebesparing en de afkoppeling van hemelwater.

Als blijk van waardering ligt er een kleine attentie klaar voor elke inwoner die het bezoekerscentrum in Roggel bezoekt.

Start op 2 oktober

Vanaf maandag 2 oktober gaan de werkzaamheden voor Roggel van start. Iedere week zetten we extra in op een specifiek onderwerp. De eerste week staat in het teken van het thema groen, gevolgd door civiel en verkeer in de tweede week, water en riolering in de derde week en tot slot worden vrijwilligers extra belicht in de laatste week.

De Energie Bespaarbrigade en de Klusbus zijn ook iedere woensdagochtend te vinden bij de schaftwagen. Ambtenaren zullen op deze dag ook aanwezig zijn tussen 9.00 en 12.00 uur om meer informatie te geven over de verschillende thema’s en vragen te beantwoorden.

Meer informatie

Op 2 oktober wordt de schaftwagen geplaatst op de Markt in Roggel (naast de kerk). Inwoners kunnen hier terecht voor aanvullende informatie of vragen met betrekking tot de werkzaamheden en/of ideeën voor Roggel. Het volledige programma en verdere details worden bekendgemaakt in de laatste week van september. Het programma wordt ook gepubliceerd op de schaftwagen.

Dorp van de maand

Dorp van de maand is een initiatief van de gemeente Leudal. De uitvoering wordt gedaan door medewerkers van team Ruimtelijk Beheer en het MensOntwikkelBedrijf (MOB). Meer informatie hierover is terug te vinden via de gemeentelijke website en socialmediakanalen.

Bron: Gemeente Leudal

Dit bericht delen:
Scroll naar boven