Roermond vindt Pride Walk niet onveilig

Ondanks dat standhouders en vrijwilligers beschimpt werden en met eieren bekogeld, vindt de gemeente Roermond de jaarlijkse Pride Walk ‘laag risicovol’. Dat blijkt uit het antwoord van de gemeente na vragen van VMLnieuws.

De 25ste mei verliep rustig en zonder incidenten, maar de deelnemers werden bij het opruimen aan het eind van de dag toch nog belaagd door een groep jongeren. Er werden homofobe leuzen geroepen en eieren gegooid. Maar de gemeente Roermond, die de actie van de jongeren natuurlijk verwerpelijk vindt, zegt dat de organisatie zelf verantwoordelijk is voor de veiligheid. “Dat betekent dat in geval van incidenten gebruik kan worden gemaakt van de reguliere inzet van de politie. Zelf had de organisatie gezorgd voor de inzet van stewards, de eigen vrijwilligers vanuit OUCH ZO. Volgend jaar vindt de party plaats in de binnenstad en wordt, net als vorig jaar, ook Roze in Blauw, het politienetwerk van de LHBTIQA+ gemeenschap, gevraagd aanwezig te zijn. Ook dan zal vooraf afstemming plaatsvinden omtrent risico’s en veiligheidsmaatregelen tussen OUCH ZO en de evenementencoördinator van de gemeente Roermond”, zegt de gemeente in een verklaring.

In de verklaring zegt de gemeente ook dat de Pride Walk gewoon prima is verlopen. “Verder dient te worden opgemerkt dat het betreffende incident het enige was tijdens de gehele week aan activiteiten rondom Roermond Pride.”

 

bron: VML nieuws

Dit bericht delen:
Scroll naar boven