Rabobank Heythuysen verhuist naar bieb

Omdat het aantal bezoekers aan de Rabobank drastisch is afgenomen, sluit het Rabobankkantoor aan de Sint Antoniusstraat zijn deuren. Bankzaken kunnen vanaf oktober honderd meter verderop gedaan worden, in het gebouw van de bibliotheek.

De tijd dat elk dorp een Rabobankkantoor had, is al lang vervlogen. In Limburg heeft de Rabobank nog maar zeven vestigingen, waarvan drie in Midden-Limburg: Roermond, Weert en Heythuysen.

Maar de bezoekersaantallen lopen nog verder terug, bovendien wil de Rabobank verduurzamen. Daarom is in Heythuysen een kleinere locatie gezocht. Deze hebben ze gevonden in het gebouw van de bibliotheek, honderd meter verderop, zo laat de Rabobank in een mail aan de klanten weten.

Een woordvoerder van Rabobank Nederland zegt de lokale situatie niet te kennen, maar weet zeker dat er niemand ontslagen wordt. “Er is minder kantoorruimte nodig vanwege het hybride werken. Klanten doen hun bankzaken online en ook bankmedewerkers adviseren online of telefonisch of ze gaan naar de mensen thuis.”

Kantoorruimte is veel minder nodig, wil hij maar zeggen. Dat de bankkosten blijven stijgen, terwijl kantoren sluiten houdt volgens hem verband met de inflatie. Bovendien zijn die kosten zeker niet te hoog. “Bij ons bedragen de instapkosten zo’n 35 euro per jaar. In andere Europese landen betaal je zomaar 80 euro voor dezelfde diensten.” De verhuizing van de Rabobank in Heythuysen vindt plaats op 1 oktober.

 

bron: VML nieuws

Dit bericht delen:
Scroll naar boven