Viering diversiteit op Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

Dinsdag 17 mei is de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT). Op deze dag besteden we als Regenboogstad extra aandacht aan de diversiteit en laten we zien dat iedereen zichzelf mag en kan zijn. Zo hijsen we de regenboogvlag, net als vele andere ondernemers en verenigingen in Roermond. Dragen de baliemedewerkers van de gemeente een regenboogpin en kleurt de stationstunnel roze.

Foto: website Roermond 11-05-22

Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

Op 17 mei schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten en daarom is 17 mei uitgeroepen tot Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Op deze dag vragen LHBTI-organisaties aandacht voor de sociale onwenselijkheid van homo- en transhaat. LHBTI staat voor lesbische vrouwen (L), homoseksuele mannen (H), biseksuelen (B), transgenders (T) en intersekse personen (I). Inmiddels doen zo’n 130 landen mee aan deze dag, waaronder ook de gemeente Roermond.

Regenboogstad 

De gemeente Roermond is – samen met Weert – Regenboogstad. Dat houdt in dat we ons sterk maken voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van LHBTI+. Iedereen verdient de vrijheid en veiligheid om altijd en overal, zichtbaar zichzelf te kunnen zijn.

Lokale belangenverenigingen

 

OUCH ZO

OUCH ZO is een belangen- en gezelligheidsvereniging voor LHBTI’ers in Midden-Limburg. Als missie heeft OuchZo het bevorderen van emancipatie, het welzijn en de acceptatie van LHBTI’ers in Midden-Limburg. OUCH ZO bezoekt in het kader van IDAHOT in de maand mei de lokale middenstand in Roermond. Tijdens dit bezoek delen ze hun raamstickers uit die dan prijken op de ramen. Hiermee kunnen de ondernemers kenbaar maken dat zij iedereen in hun zaak verwelkomen ongeacht hun seksuele voorkeur of genderidentiteit.

Gay Soos Roermond

De stichting Gay Soos Roermond organiseert bijeenkomsten in Roermond om oudere LHBTI’ers de gelegenheid te bieden elkaar in een vertrouwde en veilige omgeving te ontmoeten. Behalve het samenzijn, organiseert de stichting ook themabijeenkomsten over de geschiedenis en positie van LHBTI’ers in de Roermondse samenleving. De stichting zet zich actief in om de sociale acceptatie van LHBTI’ers te bevorderen.

Gay Soos activiteiten 

De Gay Soos voor Senioren komt iedere maand (behalve juli en augustus) op dinsdagmiddag bij elkaar in ‘t Café Jo Gerris hal. In het kader van IDAHOT zal dinsdag 17 mei met de deelnemers een terugblik plaatsvinden op hun herdenkingsactiviteit van de Holocaust in WO II. Ook wordt dan gezamenlijk het programma samengesteld voor de volgende Soos middagen.

Dit bericht delen:
Scroll naar top