Bewoners Heidebaan halen handtekeningen op voor veilige straat

Een aantal bewoners van de Heidebaan in Roermond haalden handtekeningen op voor een veilige straat. Al jaren hebben ze te maken met illegale straatraces en veel sluipverkeer door de Heidebaan. De bewoners maken zich grote zorgen en zijn bang dat er vroeg of laat een ernstig ongeluk gaat gebeuren.

De bewoners van de Heidebaan spraken zich nadrukkelijk uit: veel opgeluchte reacties en 73 handtekeningen.

Een van de initiatiefnemers Nancy Kaya: “Tijdens het ophalen van de handtekeningen hebben we veel opgeluchte reacties gekregen. Iedereen die thuis was heeft getekend! Mensen geven aan dat ze willen dat hun straat veilig wordt en steunen onze actie massaal. Mooi om te zien”, aldus Kaya.Initiatiefnemer Ronald Housmans: “De reacties maken wel duidelijk dat deze situatie onhoudbaar is, er moet nu echt iets veranderen. Goed dat de mensen zich nu uitspreken, maak de Heidebaan veilig!”.

De handtekeningen worden zodra er een nieuw college van B&W is aangeboden aan de verantwoordelijke wethouder.

De Heidebaan is een 30-km zone, maar door de inrichting van de weg kan en wordt er veel harder gereden, met name in de avonduren. Ook is de straat een geliefde sluiproute voor auto’s en zelfs kleine vrachtwagens. De bewoners ondervinden hier ernstige hinder van en zijn zelfs bang voor ernstige ongelukken. Al jaren zijn ze in gesprek met de gemeente, maar tot een oplossing is het nog steeds niet gekomen. Ondanks dat eigenlijk iedereen het wel eens is dat er iets moet veranderen.

Foto: Ronald Housmans Heidebaan

Dit bericht delen:
Scroll naar top