Presentatie Lespakket comité 800 jaar Munsterkerk voor basisscholen volgende komende week op TV bij ML5

Op maandag 23 november presenteert de werkgroep educatieve projecten van comité MK 800 een lespakket voor de Roermondse basisscholen, samengesteld in het kader van 800 jaar Munsterkerk.
Volgende week te zijn op ML5 
Het is doel is kinderen en jongeren op een toegankelijke manier kennis laten maken met de cultuur-historische kant van de Munsterkerk en het katholieke geloof.
Het lespakket is samengesteld ter voorbereiding op een bezoek aan de munsterkerk. De kinderen worden in een lesbrief uitgenodigd om met behulp van bijgeleverde materialen kennis te vergaren over het monumentale kerkgebouw. Er is een lesbrief voor de onderbouw, een voor de middenbouw en een voor de bovenbouw. Voor de onderbouw zijn er kleurplaten toegevoegd, voor de midden- en bovenbouw een opdrachtenboek. Daarnaast worden er drie kinderboeken gepresenteerd. Voor het spelelement zijn het ‘MunsterkerKwartet’ en twee memoryspellen ontworpen.
De illustraties zijn van de hand van Henriette Janssen-Klaar. De Limburgse vertaling is verzorgd door Pierre Bakkes en Hetty Jacobs-Wiermans. Voor de educatieve projecten is subsidie ontvangen van de Mr. Paul de Gruyterstichting.
In de werkgroep hebben onderwijskoepel Swalm & Roer, de ECI Cultuurfabriek en enkele parochianen met binding met het onderwijs deelgenomen. De lesbrieven en materialen zijn uiteindelijk uitgewerkt door Astrid Goessen van de Roermondse onderwijsondersteuner Quantiquali.
De basisscholen ontvangen een lespakket. Deze lespakketten zijn gesponsord door de Mr. Paul de Gruyter stichting. In elk lespakket zit het MunsterKwartetspel, beide edities van Munsterkerk Memory, 3 exemplaren van de boekjes ‘Kijk mee met Xan en Liv’, ‘Kiek mit, mit Xan en Liv’ en ‘Xan en Liv op (be)zoek in de Munsterkerk’.
De boeken en spellen zullen te koop zijn in de kathedraal en Munsterkerk en via info@quantiquali.nl.
De lesbrieven (incl. opdrachtenboeken) zijn als download verkrijgbaar via de website quantiquali.nl
 
Dit bericht delen:
Scroll naar top