Positieve toekomst voor voormalige gemeentehuis in Haelen en Rabobankgebouw in Heythuysen

Voor het voormalig gemeentehuis gelegen aan het Raadhuisplein 1 te Haelen en het voormalige Rabobankgebouw, gelegen aan de Dorpstraat 51 te Heythuysen hebben respectievelijk zes en tien partijen een plan met bod ingediend. Het voormalig gemeentehuis werd na een uitgebreide selectieprocedure gegund aan SDVA Vastgoed en het voormalige Radobankgebouw aan Smivers BV.

De initiatiefnemers gaan in een volgende stap een verdere uitwerking doen en goede ruimtelijke onderbouwing aanleveren, hierdoor kan beoordeeld worden of het plan ruimtelijk aanvaardbaar is en waardoor – eventueel onder voorwaarden – een omgevingsvergunning kan worden verleend. Een omgevingsdialoog en het opstellen van een koopovereenkomst is onderdeel van deze stap

Wethouder Michel Graef vindt het een positieve ontwikkeling dat het voormalig gemeentehuis en Rabobank gebouw verkocht kunnen worden. De plannen zijn een goede balans tussen het aanpakken van verloedering en de dorpscentra die opgewaardeerd wordt ook met het realiseren van woningen. Hij ziet de ontwikkeling van de panden met SDVA Vasgoed en Smivers BV met vertrouwen tegemoet.

Dit bericht delen:
Scroll naar top