Peggy Kuipers fietst 375 kilometer om aandacht te vragen voor het klimaat

Binnen 16 uur wil Peggy Kuipers 375 kilometer fietsen om aandacht te vragen voor het klimaat. Op 21 juni fietst ze de Climate Classic van Breda naar Groningen.

De route symboliseert de toekomstige kustlijn van Nederland en benadrukt de impact van de klimaatverandering op het land. Volgens het KNMI stijgt de zeespiegel deze eeuw in het uiterste geval met 2,5 meter. In dat geval verschuift onze kustlijn landinwaarts en lopen plaatsen als Breda, Den Bosch, Zwolle en Groningen het risico kustplaatsen te worden.

“Ik ben iemand die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft,” vertelt Peggy. Ze wilde haar uitdaging koppelen aan een lokaal goed doel. Dat is uiteindelijk De Groene Transformator in Roermond geworden, waar ze ook actief is als vrijwilliger. Een plek waar je terecht kan voor inspiratie en kennis om duurzaamheid in je eigen leven te integreren. “De ambities van De Groene Transformator sluiten mooi aan bij de doelstelling van de Climate Classic. Hoe mooi is het dan om dit lokale initiatief in Roermond te kiezen als goed doel?”

Ze is optimistisch dat ze het gaat halen, ook al heeft ze nooit eerder zo’n afstand gefietst. “Het verste dat ik in training heb gefietst, is 270 kilometer,” vertelt Peggy. “Maar ik heb alleen getraind. Het maakt al een verschil als je in een groepje kan fietsen.”

Dit bericht delen:
Scroll naar boven