Pastoor Constantijn Dieteren, weldoener voor het leven

Geert Luijten, Jan Bertjens en Peter Adams waren namens de Stichting Servaasbroederschap vrijdag 23 okt 2020 bij pastoor Dieteren op bezoek. Tussen de verhuisdozen in de pastorie op de Schepenbank in Haelen werd hij verrast en benoemd tot Weldoener voor het leven van Servaasbroederschap!

 

Voorzitter van de Stichting Servaasbroederschap Peter Adams, richtte zich met de volgende woorden tot de scheidend pastoor:

In uw herderlijke werkzaamheden voelde gij u nauw verbonden met de Servaasverering en dus met Nunhem.

 Dertien jaar lang hebt gij u volledig gegeven om de jaarlijkse Servaasprocessie mede te doen slagen! Als drager van het H. Sacrament maar ook door uw woorden tijdens en na de processie was u een lichtend voorbeeld voor allen die geloven in Servaas als grote voorspreker bij God. Woorden als Verbinden en Verbondenheid zijn stokpaardjes in uw toespraken.

Maar niet alleen als woorden maar ook als daad. Want, door uw betrokkenheid en aanwezigheid bij de organisatie van de jaarlijkse Servaasprocessie en het bloementapijt, was uw nauw verbonden met ons en verbond u mensen onderling.  Maar specifiek door uw aanwezigheid als pastoor/herder van onze parochie Nunhem, toegewijd aan de heilige Servatius, verbond u ons tevens met God de Schepper van alles wat leeft. Vanwege onze erkentelijkheid willen we u benoemen tot Weldoener voor het leven van de Servaasbroederschap. Tevens nodigen wij u uit, en zouden het zeer waarderen, om indien mogelijk, uw opvolger pastoor Patrick Lipsch te assisteren in de jaarlijkse Servaasprocessie.

Veel succes en alle goeds in uw nieuwe uitdaging in Schin op Geul .

Dit bericht delen:
Scroll naar boven