Parkhof Swalmen 22 en 23 augustus open: Zaterdag: Speciale avond openstelling!

Parkhof Swalmen zal zaterdagavond 22 augustus open zijn van 19.00 – 22.00 uur. De tuin is vanaf 20.30 uur feëriek verlicht. Langs alle paden is verlichting en op verschillende plaatsen zijn spots aangebracht.’s Avonds ademt de tuin een sfeer van rust uit en is het licht veel zachter dan overdag.

Zondag 23 augustus is de tuin open van 11.00-17.00 uur. In de tuin bloeien nu vooral de herfstsedums, phloxen, dahlia’s, rudbeckia’s en natuurlijk de rozen. Verder staan er verschillende soorten siergrassen die nu in bloei staan.

Bezoekers die de tuin al hebben gezien zijn vooral onder de indruk van de enorme verscheidenheid. Zo zijn er veel bijzondere coniferen, alsmede zeldzame loofbomen te zien. Het mooie aan de tuin is, dat de tuin niet in een keer te overzien is. Overal duiken weer verrassingen op. Veel mensen doen in Parkhof Swalmen nieuwe ideeën op. Ook is er een groot assortiment tuinbeelden te zien, waarvan vooral de Zimbabwaanse beelden indruk maken.

In de tuin bevinden zich ook fruitbomen en er is een moestuin. In het kwekerijtje zijn nog tal van planten te koop voor de liefhebbers.

Ook het museum van het rijke Roomsche leeven is open. Hierin bevinden zich duizenden heiligenbeelden, wijwaterbakjes, kruisbeelden, processievaandels, medailles en nog veel meer devotionalia.

Bovendien is er deze middag een optreden van Sil Smets. Zij vertelt een koninklijk verhaal over de Kikkerkoning met onder meer tekeningen en handpoppen. Ze opent de vertelling met een High Tea. Het is tenslotte een koninklijk verhaal. Zij treedt op om 13.30 uur en om 15.00 uur. Het is een verhaal voor kinderen van 5 t/m 11 jaar.

Parkhof Swalmen is verder nog elke donderdagmiddag open t/m 17 september. De laatste openstelling van dit jaar zal zijn op zondag 20 september van 11.00 – 17.00 uur.

De entree voor de tuin bedraagt € 3,00 inclusief koffie of  thee. Een lekker stuk vlaai is op zaterdag en zondag verkrijgbaar. Honden zijn niet toegestaan. Parkhof Swalmen is gelegen aan de Beeselseweg 6 te Swalmen. De loopafstand tot het station is 3 minuten.

Voor meer info: 0475-501193 of zie de onze website

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven