Opnames ‘Red de Creativiteit’ in gemeente Beesel

Afgelopen week waren er opnames van ‘Red de Creativiteit’ in gemeente Beesel. Red de Creativiteit is een wekelijkse YouTube-serie met korte video’s voor basisschoolleerlingen, ouders en leerkrachten in Noord Limburg. Hierin neemt Benny van Gister kinderen mee op geheime missie. Benny is een beuzelende superheld; hij maakt, fantaseert en prutst er op los. Bij culturele instellingen en in ateliers vraagt hij kinderen en kunstenaars om samen iets nieuws te creëren van een alledaags voorwerp. De culturele instellingen werken hierbij samen met het onderwijs.

In totaal zijn er tien afleveringen, opgenomen op diverse locaties in Noord Limburg. De eerste staat inmiddels op Youtube. Aflevering 4 de uitzending met Jos Beurskens – Beeldend Kunstenaar (Beesel).verschijnt woensdagmiddag 29 juli online. Aflevering 9, met leden van PUUR Theater Reuver, verschijnt woensdagmiddag 30 september.

Red de Creativiteit is een initiatief van Lokaal C: Cultuureducatie met kwaliteit – een project van Kunstencentrum Venlo ter stimulering en ontwikkeling van cultuuronderwijs in Noord Limburg. Mede mogelijk gemaakt door Provincie LimburgFonds voor Cultuurparticipatie en Stichting Cultuurpad.

#gewoonsamen #gewoonanders

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, kind en buiten
Dit bericht delen:
Scroll naar boven