Nieuws – Bouwkraan plet kind in Heel net niet.

Omstreeks 12.30 uur komt een melding bij de hulpdiensten binnen over een omgevallen bouwkraan. Er is niemand gewond geraakt.

Bronvermelding: Foto Weertdegekste

De bouwkraan staat op een bouwplaats gelegen aan de Broekbeemden. Tijdens werkzaamheden raakt de bouwkraan onstabiel en valt om. Deze komt terecht op een steiger van nieuwbouw, schuur/tuinmuur en in twee tuinen van aangrenzende woningen. In één van de tuinen speelt juist een driejarig kind waarnaast op een halve meter afstand de giek op het gras ploft. De giek van deze bouwkraan is het horizontale deel van een bouwkraan en is bij deze kraan 38 meter lang. Opgeteld het 20 meter hoge verticale deel van de kraan bestrijkt het ongeval ongeveer 50 tot 60 meter aan ruimte. De machinist staat op de grond en bedient de kraan met een afstandsbediening. Hierdoor komt ook deze met de schrik vrij.

Bij het vallen raakt ook de stroomvoorziening van de bouwplaats beschadigd waarna de stroom daar uitvalt. Tevens valt de stroom uit bij een achttal aangrenzende woningen. Enexis is opgeroepen om de stroomvoorziening veilig te stellen en de woningen weer te voorzien van stroom. Brandweer en politie hebben de omgeving afgezet zodat niemand bij de instabiele, piepende en krakende kraan kan komen totdat deze veilig is gesteld. In de kraan hangt bouwmaterialen op het moment hij omvalt. De oorzaak van het omvallen is niet bekend tijdens het opmaken van dit bericht.

Dit bericht delen:
Scroll naar top