Maasgouw – Gratis nestkastjes voor bestrijding processierups

In de eikenbomen bij kasteel Nederhoven werden begin oktober zo’n 30 vogelhuisjes opgehangen. Ze worden onderhouden door vrijwilligers. In dit gebied zijn veel eiken te vinden. De vogelhuisjes worden hopelijk straks bewoond. En de vogels kunnen ook meehelpen in de bestrijding van de eikenprocessierups.

Doe mee en meld je aan!
Inmiddels hebben zich ook al 20 inwoners gemeld voor een vogelhuisje. Er zijn nog vogelhuisjes beschikbaar! Dus woon je in de buurt van gemeentelijke eikenbomen en wil je ook vogelhuisjes ophangen en onderhouden? Stuur dan een mail naar p.derix@gemeentemaasgouw.nl

PSW
De vogelhuisjes zijn gemaakt door cliënten van PSW Maasbracht en ter beschikking gesteld door gemeente Maasgouw. Een mooie vorm van samenwerken!

Op=op
Wacht niet te lang met aanmelden. Er is nog maar een beperkte voorraad (ongeveer 30 nestkastjes) beschikbaar!

Leuke tips
Het kan natuurlijk zijn dat je net pech hebt! Dat de nestkastjes op zijn. Wil je toch graag bijdragen aan een betere biodiversiteit? Er zijn heel veel nestkastjes te koop. Maar je kunt ze ook heel goed zelf maken. Kijk hiervoor maar eens op onderstaande websites.

Vogeltjes kiezen trouwens liever voor een minder mooi huisje op een goede plek dan een luxe vogelvilla op een verkeerde plek. Kijk daarom ook zeker naar de ophangtips in onderstaande link.

Zelf een nestkastje maken

Ophangtips voor nestkastje

 

 

Dit bericht delen:
Scroll naar top