Buggenum – Veel belangstelling voor deelname Klankbordgroep Zevenellen van start

Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML) is verheugd over de positieve reacties omtrent de vorming van de klankbordgroep Zevenellen voor Bedrijvenpark Zevenellen. De klankbordgroep bestaat uit een divers gezelschap. Van dorpsraden tot vertegenwoordiging vanuit recreatie & toerisme, van omwonenden tot flora en fauna”, aldus Hans Coppus, directeur OML.

Tijdens de eerste vergadering eind vorig jaar, die vooral in het teken stond van onderlinge kennismaking, sloten vanuit diverse geledingen vertegenwoordigers aan. De volgende personen en vertegenwoordigers hebben inmiddels aangegeven deel te nemen in de klankbordgroep Zevenellen: Dorpsoverleg Horn, Studiegroep Leudal, enkele omwonenden, Faunabeheereenheid en Natuur- en Milieufederatie Limburg. Daarnaast neemt ambtelijke vertegenwoordiging vanuit de gemeente Leudal deel. Vanuit World Biobased Center Zevenellen (WBCZ) is Jan Janssen aanwezig. WBCZ is eigenaar van het zuidelijke gedeelte van het Zevenellen Bedrijvenpark. “De deur staat open voor andere belanghebbenden om aan te sluiten”, aldus Hans Coppus, directeur OML. Momenteel voert OML nog meer gesprekken met mogelijke leden. (Potentiële) nieuwvestigers of uitvoerende partijen zoals Coöperatie 7-LL en Strukton lichten op ad hoc basis en/of op wens vanuit de klankbordgroep hun plannen en/of werkzaamheden toe en gaan het gesprek aan.

Best mogelijke oplossingen
“Met de klankbordgroep kunnen we als buren en belanghebbenden samen nog beter kijken naar de best mogelijke oplossingen voor vraagstukken die zich aandienen op bijvoorbeeld infra, flora en fauna of positionering bedrijven”, aldus Hans Coppus. “Vanzelfsprekend is er ook aandacht voor zorgen die er leven, zoals rondom geur. Dat en het geurbeleid staan o.a. op de agenda voor de volgende bijeenkomst in februari. Evenals, als de coronamaatregelen dat toelaten, een terreinbezoek. Voor deze bijeenkomst is ook Coöperatie 7-LL, één van de eerste nieuwvestigers, uitgenodigd.” De gepresenteerde virtual reality van Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen (OML) gaf de aanwezige klankbordgroepleden een globale indruk hoe dit deel van het bedrijvenpark er uit kan komen te zien: hoe liggen kavels of bedrijfspanden ten opzichte van elkaar of hoe zit het met de zogenaamde ‘groene long’ (groene omgeving en recreatie)?  De deelname aan de klankbordgroep laat voor de klankbordgroepleden de handen vrij om ook in de formele procedures (vergunningaanvragen van bedrijven) zijn of haar bezwaren of ondersteunende geluiden te laten horen. “Door gezamenlijk in gesprek te gaan en blijven, willen we, daar waar mogelijk, een win-win-situaties creëren. Voor de economie, werkgelegenheid en leefbaarheid.”  Voorlopig neemt John Giesen, Gebiedsontwikkelaar bij OML, het voorzitterschap van de klankbordgroep Zevenellen op zich.

Over Zevenellen
Zevenellen, gevestigd in de gemeente Leudal, is een duurzaam, multifunctioneel bedrijvenpark. Voor ondernemers de plek om duurzame ambities te verwezenlijken. Het terrein kent meerdere grondeigenaren, waaronder Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML) en World Biobased Centre Zevenellen. Zij ontwikkelen hun deel van het bedrijventerrein voor eigen rekening en- risico. OML heeft 5 aandeelhouders, waaronder de gemeente Leudal. De gemeente verleent vergunningen aan bedrijven die zich willen vestigen op Zevenellen. Afhankelijk van de aard van de activiteit kan dit ook de Provincie Limburg zijn. Zevenellen is prima bereikbaar over de weg en over water (haven). De ontwikkeling van het bedrijvenpark is goed voor de economie, werkgelegenheid en tevens voor de leefbaarheid van de inwoners van Leudal.

Meer informatie is te vinden op de website van Zevenellen

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven