Maas Cleanup Day: 60 vrijwilligers aan de slag in Maasgouw

Tijdens de Maas Cleanup Day zijn afgelopen zaterdag in Maasgouw circa 60 vrijwilligers in vier groepen aan de slag gegaan met het opruimen van zwerfafval langs de oevers van de Maas. De opruimacties waren bij de stuw in Linne, de sluis in Heel, de Maasboulevard in Wessem en de Maasterp in Ohé en Laak.

Ook deze keer werd weer veel zwerfafval, plastic en ander afval opgeruimd. Daarmee wordt vervuiling van de Maas aangepakt, maar ook voorkomen dat vogels en andere dieren die langs de Maas leven stukjes plastic en afval opeten. Ook voor onze kinderen en kleinkinderen moet Maasgouw een fijne plek zijn om te leven. De Maas Cleanup draagt daarmee bij aan de Global Goals: de doelen om van de wereld een betere plek te maken.

Global Goals

De Global Goals geven ons hierbij richting. Het zijn zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen om van de wereld een betere plek te maken. Als gemeente hebben wij ons aan deze doelen verbonden. Als we van Maasgouw een nog betere plek maken om te leven en werken, om op te groeien en oud te worden, dan willen we ook de wereld rondom ons een beetje beter maken. Dat is onze ambitie.

Vlaai

Als Global Goals gemeente zijn we heel blij dat zoveel mensen afgelopen zaterdag vrijwillig deelnamen aan deze opruimacties. Als kleine blijk van waardering  werden alle deelnemers  verrast met vlaai en drinken.

Samen maken we Maasgouw! Doe mee!

Dit bericht delen:
Scroll naar boven