Maarten Peskens uit Heitse winnaar van de LEI

Vriedaag 15 december 2023 is ‘Leidaag’. De daag waarop de Limburgers extra stilstaon bie hun taal en cultuur. Thoes, op het werk en sjoel, bie de vereinigingen, in de zorg enz. Eederein dae zich aangespraoke veult om hieaan ein steintje bie te dragen, koos zich aanmelden via de officiële Lei-site.

Er zien verschillende meugelikheden om bie te dragen aan de bevordering van de Limburgse taal en cultuur zoals: de Limburgse vlag oethangen, trakteren op vlaai, Limburgs Kwartetten, in het Limburgs schrieve. Maarten Peskens oet Heitse is actief veur de Heemkundevereiniging en haet ein groete biedrage geleverd aan het schrieve van het Heitser woardebook. Auch maakt Maarten de jeugd bewust van de schoenheid van de Limburgse taal en cultuur.

Vrijdag 15 december 2023 is ‘Leidaag’ . De dag waarop de Limburgers extra stilstaan bij hun taal en cultuur. Thuis, op het werk, op school, bij de vereniging, in de zorg enz. Iedereen die zich aangesproken voelde en een bijdrage wilde doen, kon zich aanmelden via de Lei-site. Er zijn diverse mogelijkheden om te laten zien dat je hart voor je taal en cultuur hebt: de Limburgse vlag uithangen, op vlaai trakteren, Limburgse muziek draaien, Limburgs kwartetten, berichten in het Limburgs schrijven enz.

Maarten Peskens uit Heythuysen is actief voor de Heemkundevereniging en heeft een grote bijdrage geleverd aan het schrijven van het Heitser woordenboek. Ook maakt Maarten met name de jeugd bewust van de schoonheid van de Limburgse taal en cultuur

Omroep ML5 maakte een reportage van de uitreiking die binnenkort te zien is via hun uitzendkanalen.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven