Limburgerse jongeren debatteren op 15 november in Roermond

Op 15 november gaan tientallen jongeren in debat met de Statenleden uit hun provincie tijdens het Jeugddebat Limburg. Alle jongeren van de leeftijden 12 tot en met 18 uit de provincie die vmbo, havo, vwo of mbo doen krijgen hier de kans om te laten zien wat zij belangrijk vinden. Dit jaar is het jeugddebat georganiseerd in samenwerking met de gemeente Roermond.

Jongeren willen graag gehoord worden. Bij het Jeugddebat krijgen jongeren de kans om zich te laten horen en met wethouders in gesprek te gaan om tot een voorstel te komen.

Wethouder Ballegooij zal het openingswoord verzorgen. Ook Marianne Smitsmans (Groen Links), Vincent Zwijnenberg (VVD) en Dirk Franssen (LVR) zijn ’s middags bij het inhoudelijk debat aanwezig.

De jongeren vertegenwoordigen diverse Limburgse gemeenten. Het jongerendebat wordt in alle Nederlandse provincies gehouden. In elke provincie worden na deze debatten ook nog jongeren geselecteerd om nationaal in de Tweede Kamer te gaan debatteren. Hier gaan ze met politici in debat over nationale problemen en laten ze hun stem horen om zo Kamerleden, staatssecretarissen en ministers te overtuigen.

Het jongerendebat wordt georganiseerd door het Nationale Jeugdraad. Meer informatie www.njr.nl

Dit bericht delen:
Scroll naar boven