Koninklijke Onderscheiding voor de heer Frans Aelmans (64)

Zaterdagavond 14 maart heeft Frans Aelmans (64) een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg in besloten kring de versierselen uitgereikt bij gelegenheid van zijn officiële afscheid als voorzitter van schutterij Sint Urbanus Maasniel.

In 1985 werd Aelmans bestuurslid en vanaf 2010 is hij voorzitter van deze schutterij. Ook is hij buksmeester van de vereniging. En in die hoedanigheid heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de winst van het schutterszestal van St. Urbanus Maasniel in 2014 tijdens het Oud Limburgs Schuttersfeest.
D’n Um ging naar Neel en in 2015 mocht de schutterij het Oud Limburgs Schuttersfeest organiseren. De heer Aelmans was vicevoorzitter van de stichting die hiervoor werd opgericht. Samen met ongeveer 1500 vrijwilligers heeft deze stichting ervoor gezorgd dat het Oud Limburgs Schuttersfeest 2015 een succes werd. Het was een megaklus, waar ongekend veel uren vrije tijd in zijn gaan zitten.

De heer Aelmans is ook bestuurslid van de Stichting Limburgs Dames Schuttersfeest (LDS), een Nederlands-Belgische samenwerking. Het LDS begon in 1992 als reactie op het verbod om vrouwen mee te laten doen aan de schietwedstrijden op het Oud Limburgs Schuttersfeest. Een regel die inmiddels is geschrapt. Tijdens het Limburgs Dames Schuttersfeest is de heer Aelmans onder meer verantwoordelijk voor de schietwedstrijden en de inrichting van het schietterrein. Hij heeft zich altijd met grote toewijding ingezet voor de schutterij St. Urbanus Maasniel en voor de schutterswereld in het algemeen.  Zowel in Nederlands – als in Belgisch-Limburg is hij binnen de schutterswereld een zeer gewaardeerde persoonlijkheid.

 

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven