Het coronavirus en de lokale publieke omroep

Het coronavirus houdt het land in haar greep. Het dagelijks leven van mensen en bedrijven wordt er direct door beïnvloed. Bedrijven wordt nadrukkelijk geadviseerd kantoren te sluiten en medewerkers vanuit huis te laten werken. Een lastige opgave voor omroepen van wie wordt verwacht dat zij hun journalistieke plicht vervullen.

Wat kunnen omroepen doen in deze coronacrisis?

Het coronavirus vraagt om een goede en betrouwbare journalistieke aanpak. De journalist is meer dan ooit het oog en oor van de samenleving. Maar de overheid kan, in tegenstelling tot bij andere calamiteiten, de journalisten niet extra beschermen. Aangezien in sommige gevallen risicoplaatsen doelbewust opgezocht worden is het zaak dat alle hygiënevoorschriften nauwgezet opgevolgd worden en dat contacten die niet noodzakelijk zijn vermeden worden.

Zoals voor de gehele crisis geldt, is het nog onduidelijk wat de komende tijd gaat brengen. Welke aanvullende maatregelen gaat het kabinet bijvoorbeeld nemen om de economische gevolgen enigszins te verzachten?

Als ML5 staan we in contact met relevante partijen over de mogelijk gevolgen voor de lokale publieke omroep en waar nodig zullen we op grond hiervan nadere acties ondernemen.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven