Klimaatbeleid Rabobank moet beter, zegt Milieudefensie

Foto: Milieudefensie

Bij de Rabobank in Weert en Maastricht is actie gevoerd tegen het klimaatbeleid van de bank. De organisaties Milieudefensie en Operatie Klimaat Limburg zeggen dat deze manifestaties een aanloop zijn naar een belangrijke landelijke vergadering van de Rabo. Op dinsdag 16 mei 2023 gaat Milieudefensie naar de certificaathoudersvergadering om de Rabobank op te roepen het klimaatverdrag van Parijs te respecteren.

Op de trappen voor het bankgebouw in Weert veranderden enkele activisten in witte pakken de Rabobank in een symbolische ‘plaats delict’. Ze zetten de omgeving af met rood-witte politielinten en vertoonden grote foto’s met slachtoffers van het klimaatbeleid van de Rabobank. Volgens Milieudefensie hoort de bank bij de 30 grootste vervuilers van Nederland. De organisatie stelt dat investeringen van de bank leiden tot ontbossing in het Amazonegebied en tot meer intensieve veehouderij in Nederland.

De actievoerders deelden zaterdagmiddag folders uit en gingen in gesprek met voorbijgangers. “Hinder veroorzaken was geen doel van de actie,” zei Milieudefensie-woordvoerder Indra Steens tegen ML5. “Het ging vooral om bewustwording. Ongeveer de helft van de mensen deelde de kritiek op de Rabobank; de andere helft niet. Voor ons was het zeker een geslaagde actie.”

De komende dagen houdt Milieudefensie ook elders in het land zulke manifestaties, met een grote demonstratie bij het Rabo-hoofdkantoor in Utrecht als sluitstuk.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven