Hakhoutdag in Leudal 31 oktober

Het IKL organiseert deze dag Hakhoutdag in een zeer gevarieerd bos met handgereedschap. Lekker samen een dagje werken in het bos.

 

Een medewerker van de stichting IKL zorgt ter plekke voor uitleg en instructie. Op deze activiteit is het noodzakelijke handgereedschap en materialen aanwezig. Wel het verzoek om zelf werkhandschoenen mee te nemen.

Het stamhout wordt verdeeld over de deelnemers en kan meegenomen worden. Neem zelf een aanhangers mee met een afdeknet. De aanhangers worden gezamenlijk geladen (uitstekende boomstammen mogen niet worden meegenomen). Rond de middag is er een pauze. Neem zelf een lunchpakket mee.

Deze dag wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Leudal, stichting Het Limburgs Landschap en stichting IKL. Aanmelden is verplicht, zonder aanmelding is deelname niet mogelijk.

Het IKl  organiseert deze dag met het doel een stuk heidegebied weer de openheid geven die het vroeger had. Dit wordt gedaan voor de karakteristieke soorten die hier voorkomen, o.a. levendbarende hagedis en veldkrekel. Een medewerker van de stichting IKL zorgt ter plekke voor uitleg en instructie. Op deze activiteit wordt gewerkt met handgereedschap. Dit is dan aanwezig, maar ook andere materialen zoals; werkhandschoenen en veiligheidshelmen.

 

 

Dit bericht delen:
Scroll naar top