Guus Rüsing Roermond nieuwe verslaggever bij ML5.

Roermond – 10 juni 2020 – Het team van ML5 is vanaf heden uitgebreid met Roermond kenner bij uitstek Guus Rüsing.

Hij gaat aan de slag als verslaggever en programmamaker met als werkgebied de stad Roermond. Ml5 is erg blij met de komst van Guus Rüsing die op velerlei terrein beschikt over de nodige ervaring. Het stelt ML5 in elk in staat nog meer aandacht te besteden aan de vele zaken in de bruisende stad Roermond. Wij wensen Guus Rüsing heel veel succes en plezier met deze nieuwe uitdaging.

Wie is Guus Rüsing

Guus Rüsing (* Roermond, 1953) studeerde, na zijn middelbare school op het Bisschoppelijk College, Nederlands en Duits aan de lerarenopleiding van de Universiteit van Amsterdam. Hierna was hij jarenlang leraar aan diverse scholen in Roermond en Sittard. Tevens was hij tolk bij de Arrondissementsrechtbank. Onderzoeken in de Archives nationales in Parijs over de historie van Ruremonde maakte herhaaldelijk, langdurig verblijf in die stad noodzakelijk. Hij maakte een carriére-switch door te gaan werken voor het toenmalige Monumentenhuis Limburg. Uiteindelijk leidde dat tot een aanstelling als funerair ambtenaar bij de gemeente Roermond met als belangrijkste aandachtspunt D’n aje Kirkhaof.

In het Roermondse verenigingsleven was Rüsing meer dan vijftig jaar actief in verschillende functies binnen Scouting Nederland. Verder was hij mede-oprichter van de Veldeke kring Roermond en de Stichting Oude Kerkhof. 

Op journalistiek gebied werkte hij al mee, als toenmalig part time medewerker van de VVV, aan programma’s van de eerste lokale Nederlandse kabel TV in Melick Herkenbosch. 

Rüsing publiceerde in Het Limburgs Dagblad en Limburg Aktueel. Tientallen bijdragen, in het dialect, leverde hij in zijn eigen wekelijkse rubriek “Aad Nuujts” van TV-gazet. Ook staan diverse artikelen over de geschiedenis van D’n aje Kirkhaof op zijn naam.

Ook na zijn pensionering is Guus Rüsing nog maatschappelijk aktief als lid van o.a. de WMO-raad van de Gemeente Roermond, het platform GGZ & OGGZ Noord- en Midden Limburg, Maatschappelijke Opvang Moveoo en de Reclassering.

 

Dit bericht delen:
Scroll naar boven