Grote brand in paardenstal te Neer

Onder een overkapping over een oppervlakte van 60 bij 8 meter, grenzend aan een rijstal van 1200 m² ( 60 bij 20 meter). woede een finke brnd.
De brandweer liet extra bluseenheden aanrukken, ter voorkoming van uitbreiding door het vuur naar de rijstal en een aangrenzende (kleine) woning. Daarnaast werden 3 waterwagens ingezet vanwege het landelijke gebied waarin de bluswatervoorziening minder voorhanden is.

De eigenaresse heeft de paarden, die in de boxen naast de rijstal staan, eigenhandig weggehaald en verplaatst naar een nabijgelegen wei.

Onder de overkapping is een opslag van hooi (20 bij 8 meter) in vlammen opgegaan; daarnaast ook een vrachtauto, en enkele landbouwvoertuigen. Door de hitte zijn een aantal dakplaten van de rijstal kapot gegaan, waardoor rook in de rijstal is gekomen.

Omstreeks 08.00 uur is het sein “brand meester” gegeven.  Meetploegen van de brandweer hebben in de omgeving metingen verricht naar eventuele waardes van verhoogde concentraties koolmonoxyde. Er is geen overlast geweest voor de nabijgelegen woningen met hun bewoners, doordat de wind (verdunning) zijn werk heeft gedaan. 

Zeer waarschijnlijk is de brand begonnen in de hooiopslag onder de overkapping. Met behulp van loaders uit de buurt en een opgeroepen graafmachine met sorteerknijper, wordt het hooi zogenaamd “uitgereden” en op een braakliggend terrein gestort, waar het wordt afgeblust.
Dit zal nog enige tijd duren.

 

Dit bericht delen:
Scroll naar top