Gratis kennismakingstijdschrift van jarig Heemkring Heel.

Heemkring Heel bestaat 1 jaar en dat wordt gevierd met een tentoonstelling en een gratis kennismakingstijdschrift

De notaris overhandigt de oprichtingsakte van Heemkring Heel aan bestuursleden Corrie Zegers, Wim Coolen en Bert Suntjens

Iedere week een informatief blogverhaal op de website. Een tentoonstelling over de 120-jarige geschiedenis van de bibliotheek in Heel. Plannen voor een expositie- en informatiecentrum. En nu is er een tijdschrift “Heemkring Heel”. De jonge Heemkring Heel bruist van de energie.

Een jaar geleden heeft een aantal inwoners uit Heel een Heemkring opgericht. “Wij maakten ons zorgen; er is in Heel veel erfgoed verloren gegaan, zoals de kloosters die zolang het dorpsbeeld bepaalden” zegt Wim Coolen, voorzitter van Heemkring Heel.

Een van de projecten die Heemkring Heel het komende jaar hoopt te realiseren is een expositie- en informatiecentrum. Daar kunnen we de geschiedenis van het dorp en dat rijk kloosterverleden laten zien. “We willen het erfgoed en de geschiedenis van het dorp niet alleen bewaren, maar ook tastbaar en beleefbaar maken” aldus Coolen.

Heemkring Heel viert het 1-jarig bestaan met een kennismakingsnummer van het tijdschrift “Heemkring Heel”. Het eerste exemplaar wordt 30 oktober uitgereikt aan Dhr. T. Snijckers, wethouder van de gemeente Maasgouw. Inwoners van Heel, Panheel, Pol en Osen krijgen het gratis in hun brievenbus. Wie niet in één van die kernen woont en toch kennis wil maken met Heemkring Heel kan terecht op de website van de Heemkring Heel.  Daar staat vanaf 2 november ook een digitale versie van het tijdschrift.

Dit bericht delen:
Scroll naar boven